Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perla:

"Kam vedla politika appeasementu ve 30. letech minulého století a co bezprostředně následovalo si snad ještě pamatujeme, byť pamětníků ubývá."

0 0
možnosti

Ostatní velmoci opustili expanzivní politiku, protože v současnosti hájí hlavně zájmy nadnárodních společností. Tanky moc nepoužívají, protože mají k dispozici jiné prostředky, např. tzv. humanitární bombardování. 

A co se týká Ukrajiny, je to nešťastná země, ano. Ale díky svým nenažraným oligarchům, kteří se mezi sebou rvou o moc, jednou si berou na pomoc USA či EU, jindy zase Moskvu. Podařilo se jim rozeštvat nejen Ukrajince a Rusy, ale i Ukrajince mezi sebou.

0 0
možnosti

Putin, krom toho všeho "špatného" nám vlastně i něco dobrého dal, resp ukázal - jak je EU názorově nestálá, neschopná rozhodnutí a činů, kdy každý krok trvá kvůli byrokratickým obstrukcím světelný rok. Jsem půl miliardová skupina co se vždy bila do prsou, rozplývala se nad svojí dokonalostí, vybroušeností, kreativitou a inovativností. A najednou je jasné, že když na nás někdo pořádně zadupe, tak se sesypeme. Teď je otázka jak s tím budeme schopni naložit a jak se poučíme.

0 0
možnosti

. Ovšem ostatní velmoci otevřenou expanzivní politiku opustily, byť expandují dál, ne však pomocí diplomacie tanků.  - v tom je jadro pudla.

Rusko vsak na jinou strategii nez tanky nema prostredky. A proto, pokud je zahbnane do kouta, tuto strategii pouzije

1 2
možnosti

a divit se tomu je asi tak naivni, jako se divit, ze nas pokousal pes, kteremu chceme vzit misku se zradlem

3 2
možnosti

Jak jsem psal jinde rusák praktikuje tzv.hybridní válku, někdy také označovanou jako „válka 21.století“, zahrnuje aktivity tajných služeb, speciálních útvarů, klasické armády a nejmodernějších prostředků propagandy. Bojové akce mívají zastřený charakter, kdy bojovníci, obrněná technika a  třeba i letadla nejsou označeny výsostnými znaky a nelze tedy jednoduše prokázat vliv a národnost skutečného agresora.

7 1
možnosti

akorat ze ta valka neni tak nova, pouzivaly ji obe strany studene valky

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1087x
Hroch je při vyrušení skoro stejně nebezpečnej jako já. Proto mám rád hrochy..

Seznam rubrik